Houtskeletbouw

Hout als duurzaam bouwmateriaal

Door traditionele bouwmaterialen zo veel mogelijk te vervangen door duurzame bouwmaterialen zoals hout, dat in nieuwe aangeplante bossen snel bijgroeit, dus CO2-neutraal, kunnen we klimaatverandering beter tegengegaan. Bomen leggen tijdens hun groei CO2 vast en neutraliseren zo een deel van de uitstoot. Een houtskeletbouwwoning veroorzaakt veel minder CO2 uitstoot en het energieverbruik voor verwarming of koeling tijdens bewoning is gunstiger. Goede bijkomstigheid is door te kiezen voor houtskeletbouw als bouwmethode, levert het ook bouwmateriaalbesparingen op, doordat isolatiemateriaal een integraal onderdeel is van de muren.

Gegarandeerde brandveiligheid bij houtskeletbouw

Bouwen met de houtskeletbouwmethode in Nederland betekent veilig wonen en werken. Omdat hout in combinatie met onbrandbare gipsplaten en onbrandbare minerale isolatie een gegarandeerde brandveiligheid geeft van naar wens 30 tot 90 minuten. Mocht er in een houtskeletbouwwoning brand ontstaan, dan is de schade vaak zelfs minder ingrijpend en sneller te herstellen dan bij de traditionele bouwmethodes.

Voordelen van houtskelet-prefab huizen

Korte bouwtermijnen

De productie en montage van een geprefabriceerd houten kozijnhuis duurt ongeveer twee tot drie maanden voor aanvang van de interieurafwerking. Geprefabriceerde huizen kunnen op elk moment van het jaar worden gemaakt en gemonteerd. Vanwege het lichte gewicht van ons houtenskelet-prefab huis passen wij nieuwe en snelle funderingstechnieken toe, wat aanzienlijke besparingen in tijd en geld mogelijk maakt.

Hoge kwaliteit

Elk Lethouse huis is ontworpen met behulp van gespecialiseerde professionele software, waarin alle segmenten van het huis al in de ontwerpfase worden gepland en opgelost. Hierdoor kunnen alle kritische punten volledig worden opgehelderd, wat zorgt voor maximale sterkte, isolatie en een passend esthetisch uiterlijk. Het huis wordt vervaardigd in een fabriek, niet op een bouwplaats, waardoor materialen en productieprocessen worden beschermd tegen omgevingsinvloeden (regen, sneeuw, wind). In het productie- en constructieproces gebruiken we alleen gecertificeerde en goede materialen van geteste leveranciers.


Uitstekende energie-efficiëntie

Houten kozijnpanelen kenmerken zich ondanks de relatief dunnere wanden door een uitstekende warmte-isolatie. Met behulp van thermische isolatielagen van meer dan 25 cm komen de muren overeen met metselwerkwanden van 90 cm, waardoor de verwarming van houten kozijnen aanzienlijk wordt verminderd.

Onbeperkte architectuur- en constructieoplossingen

Onze Lethouse huizen bieden vele mogelijkheden voor architectonische vrijheid om aan de individuele wensen te voldoen. Vele afwerkingsmaterialen zoals rietendaken, stenen, decoratieve pleisters of andere moderne systemen kunnen probleemloos worden toegepast. Voor een enkel ontwerphuisproject, met verschillende externe afwerkingsmaterialen, kunnen totaal verschillende visuele oplossingen worden gecreëerd. Communicatie, zoals verwarming, elektriciteit, watervoorziening en ventilatie is ingebouwd in de muren en scheidingswanden.


Aantrekkelijke prijs

Door de totale bouwkosten van onze Lethouse houtskelet-prefab huizen te vergelijken met andere typen traditioneel gebouwde huizen met vergelijkbare energie-efficiëntiekenmerken, zijn de houtskelet-prefab huizen zeer aantrekkelijk vanwege een eenvoudige, goedkopere funderingsoplossing en de aanzienlijk kortere bouwtijden.

Ecologische omgeving

Bij de productie va houtskelet-prefab huizen gebruiken we alleen natuurlijke materialen die het milieu en de bewoners niet schaden. Houten paneelhuizen zijn warm, gezellig en organisch. De technologie van onze geprefabriceerde houten framepanelen combineert hoogwaardige natuurlijke materialen met moderne innovatieve prestaties in de bouw. Deze bouwtechnologie heeft een redelijk evenwicht bereikt tussen thermische isolatie en luchtdoorlatendheid, wat een positieve impact heeft op de gezondheid van de bewoners.